NLP kindercoach

Over mij

Mijn naam is Angelique Fial - de Haas

Samen met mijn man, 2 kinderen en de kat Stekel woon ik in Kimswerd, een klein dorpje aan de rand van Harlingen.

 Ik ben graag creatief bezig en kan genieten van wandelen, in de tuin werken of gewoon lekker luieren in de zon. Ik kan mij het beste omschrijven als creatief, positief, rustig, veelzijdig, open, onderzoekend, gedreven en integer.

Mijn jarenlange ervaring als leerkracht heeft me erg veel over kinderen geleerd. NLP heeft me bewust gemaakt van de kracht van communicatie. Tussen mensen, groot en klein, is er altijd een vorm van communicatie aanwezig. Maar jezelf uiten, de ander horen, begrijpen en begrepen worden kan soms moeilijk zijn.

Als NLP kindercoach heb ik dan ook werk dat erg veel waardering oplevert. Er is bijna geen werk te vinden waar je zoveel voldoening uit haalt als dat van NLP kindercoach. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is dan ook de ideale manier om kinderen te coachen. Want met NLP leer je hoe je je brein (Neuro) het beste kan gebruiken, hoe je het beste communiceert (Linguïstisch) en hoe je slimme strategieën aanleert (Programmeren) voor een beter leven. Als NLP kindercoach gebruik ik deze vaardigheden om te zorgen dat kinderen goed hun brein leren gebruiken, goed leren communiceren en slimme strategieën leren voor een goed leven.

Door verder te kijken dan het gedrag wat iemand laat zien, wil ik mensen bewust maken van de mogelijkheden die zij hebben om weer in verbinding met elkaar en zichzelf te komen.

Verbinding is voor mij het ultieme gevoel van jezelf mogen zijn in het contact met een ander.

Als NLP kindercoach wil ik kinderen en ouders het plezier in hun unieke verbinding weer laten ervaren door inzicht te geven in hun communicatie en hoe ieder hierin een rol heeft. Altijd in een veilige en open sfeer waarin zowel kind als ouder zich comfortabel kunnen voelen.

Beweging in het lijf is beweging in het hoofd, daarom werk ik met de kinderen middels spel, tekenen, bewegen en/of buiten zijn.

leren-creativiteit_alles-1024x724.jpg
 

Aangesloten, geregistreerd en opgeleid bij:

Adiona (beroepsorganisatie voor kindercoaches)

Kind in Kracht (Erkende opleiding SKJ)

Kindercoach in het onderwijs (InHolland)

Mind Academy

haas zingt lied zw.jpg
 

Ontdek wie ik ben

Nadat ik mijn diploma aan de PABO heb gehaald heb ik eerst enige jaren voor de klas gestaan waarna ik de overstap naar het bedrijfsleven heb gemaakt. Gewoon om de wereld te ontdekken en te zien wat er nog meer te beleven was in de wereld. Na een jaar of 10 ben ik weer teruggekeerd richting het onderwijs omdat ik al heel lang de droom had om kinderen te gaan coachen. Mijn interesse in mensen en de beweegredenen waarom mensen iets doen, is er altijd al geweest. De NLP opleiding heeft mij geleerd dat er onder elk gedrag een kwaliteit ligt en dat ieder mens op een moment doet wat voor hem op dat moment de beste keuze is.

Toen ik weer terug kwam in het onderwijs ben ik eerst weer voor de klas gaan staan en heb ik diverse groepen gedraaid waarvan de laatste jaren als leerkracht in groep 8.

Tegelijkertijd heb ik ook de opleiding ‘Kindercoach in de school’ gevolgd aan de Hogeschool InHolland in Alkmaar en heb ik gedurende deze periode een aantal kinderen van mijn school gevolgd en gecoacht.  Dit doe ik nu nog steeds. Eigenlijk heb ik een hele gevarieerde baan want ik vervul op mijn school ook nog de rol van internbegeleider en groepsleerkracht.

Onlangs heb ik de Kind in Kracht opleiding afgerond en heb ik mij aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en Adiona en ook een Kamer van Koophandel-nummer aangevraagd.

Vanaf 1 november start ik mijn eigen praktijk aan ons huisadres. Hier heb erg veel zin in en hoop u graag te ontmoeten.


Met vriendelijke groet,

Angelique Fial -de Haas